Mooi artikel in de krant

Snel weer in beweging

Hoogwoud – Deze grote praktijk ‘Fysiotherapie de Weijver’ heeft alle kennis in huis, zes fysiotherapeuten hebben hier hun werkplek gevonden. Vanaf 2006 zijn ze gevestigd op deze locatie, begonnen met één kamer, nu hebben ze vijf kamers betrokken. Zo werken Hidde Kluwer, Erna Bakker, André de Waal, Petra Kenter, Madelien Oud, Rachel Appelman hier als fysiotherapeut en worden zij ondersteund door Marieke Bleeker (secretaresse) en Joke Bosma (schoonmaakster).

 

Ideale locatie

Petra: “Het is voor ons echt ideaal, midden in de gemeente, omringd door sport en we kunnen gebruik maken van de fitnessruimte en buiten het evenemententerrein.”

 

Vele specialisaties

“Wij zijn een zorgbedrijf voor de mensen, wij willen graag iedereen helpen. In ons vak gaan de ontwikkelingen snel, daar doen wij aan mee. Het fijnste is om samen met de mensen/patiënten aan hun doelen te werken en te bereiken wat mogelijk is. De manier waarop wij werken zou ik omschrijven als ‘in gemoedelijke dorpse sfeer, maar wel professioneel’. Wij hopen nog door te kunnen groeien en onze specialisaties meer te ontwikkelen. Zo is Madelien bezig voor haar master geriatrie (ouderenzorg). Rachelle gaat zich specialiseren in sport. Hidde en Erna doen ook manueel therapie. Madelien heeft als specialisatie oncologie, André COPD en Claudicatio Intermittens (etalagebenen). Hidde gaat zich aansluiten bij het schoudernetwerk nadat hij deze cursus heeft afgesloten.” Dit bedrijf is letterlijk en figuurlijk volop in beweging.

 

Fysio helpt

“Wij zijn er voor alle klachten aan het bewegingsapparaat. Als het te maken heeft met gewrichten en spieren kunnen wij de helpende hand bieden. De meest voorkomende klachten zijn rug- en nekklachten. Daarnaast geven Hidde en Petra pilates les wat erg goed is voor het hele lichaam. Madelien heeft twee ‘hydrotherapie zwemgroepen’ bij Jos Koelemeijer. Ons doel is iedereen in de gemeente te kunnen helpen, daarom doen wij zoveel specialisaties. De ontwikkelingen gaan razendsnel als je bedenkt dat je bij een nieuwe heup in 1999 één week in het ziekenhuis bleef en dat je nu ‘s morgens geopereerd wordt en ‘s middags weer naar huis mag. Zo snel gaan de veranderingen.”

_9030038aangepast2bdef _9030038aangepast2bdef